14.1.14

με τα μάτια των νέων

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ολόκληρο το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου από τις 23 έως τις 29 Ιανουαρίου 2014 και καλεί το κοινό να δει το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού με τα μάτια των νέων. Τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα προλογίσουν μουσικοί και νέοι σκηνοθέτες, καθώς και φοιτητές και σπουδαστές από τις ακόλουθες σχολές: Τμήμα Ε.Μ.Μ.Ε. και Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σχολή Σταυράκου, ΙΕΚ Ακμή, New York College κ.α.


Τι έχει να πει για το Τοπίο στην Ομίχλη ο Αλέξης Καλοφωλιάς των Last Drive; Πως θα προσεγγίσει το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού η Ελίνα Ψύκου; Πως ήταν η εμπειρία να βλέπει Αγγελόπουλο στο Λονδίνο τη δεκαετία του '90 για τον Γιάννη Σακαρίδη και τι έχει να πει για τη Σκόνη του χρόνου; Γιατί είναι σημαντικοί Οι κυνηγοί για τον Γιώργο Ζώη; Τι σημαίνει η Αναπαράσταση για την Εύα Στεφανή και τι Το βλέμμα του Οδυσσέα για τον Κωστή ΖουλιάτηΘα προβληθεί ολόκληρη η φιλμογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου και σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα οι τρεις μικρού μήκους ταινίες του δημιουργού

Lumière et compagnieUlysse | Οδυσσέας (1995, 52’’)
Chacun son cinèmatrois minutes | Ο καθένας και το σινεμά του: τρία λεπτά (2007, 3’ 12’’)
Céu inferior | Sous-ciel | Sky below (2011, 5’ 50’’).


Η είσοδος είναι 5 ευρώ ανά προβολή ταινίας, 10 ευρώ η ενιαία κάρτα εισόδου σε όλες τις προβολές για φοιτητές, ανέργους και νέους 18 έως 26 ετών.


Την τελευταία ημέρα των προβολών, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος καλεί το κοινό, τους ομιλητές και όσους βρέθηκαν στην Ταινιοθήκη αυτές τις μέρες σε μια ανοιχτή συζήτηση-έκπληξη για να μιλήσουν για το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος.